BOOTHUIS DE POLLE

Ergens in Ossenzijl aan het water staat een prachtig huis. En niet zomaar een huis, nee, het is het Boothuis de Polle. De eigenaars bieden hun huis aan als vakantie verblijf. Om zich online meer te ontscheiden van alle andere vakantiehuizen, wilde zij zich professioneel opstellen. Dit wilden ze doen door onder andere een logo als profielfoto te gebruiken en een huisstijl te hanteren op hun website. Dit was de reden dat ze bij mij aan kwamen.  

Boothuis de Polle moest een chique en persoonlijk logo krijgen, en je moest aan het logo kunnen zien wat het was. Daarom heb ik het vooraanzicht van het vakantiehuis genomen en daar een illustraties van gemaakt. In combinatie met de geschreven letters, voelt het persoonlijk aan. 

 

BRANDBOOK

Wanneer mensen mij vragen om een logo te maken, is dit niet het enige wat zij krijgen. Een logo in zijn eentje is als een zwembad zonder water, helemaal niks dus. Bij een logo hoort een branding, een huisstijl. Dit is een visuele identiteit van je merk/bedrijf en hier vallen verschillende onderwerpen onder namelijk je logo, het kleurenschema en de typografie.

De naam van het huis zegt het al: Boothuis. Dit verblijf ligt dan ook aan het water en er kan gebruik gemaakt worden van het bootje om op zonnige dagen te gaan varen. Daarom heb ik een blauwe kleur gekozen als hoofdkleur van het logo. Daarnaast heb ik nog zachtere aardetinten gebruikt die zij kunnen gebruiken voor hun websites etc.

UITBREIDING

Het logo van het Boothuis viel erg in de smaak. Omdat de eigenaars nog meer vakantiehuizen hadden, vroegen zij mij om in deze stijl ook een logo te kunnen maken voor de andere huizen. Om een eenheid te houden blijft het lettertype het zelfde in alle logo’s maar word het geïllustreerde vooraanzicht van het huis, vervangen door de silhouetten van de andere huizen. Ook zijn de accentkleuren hetzelfde gebleven als bij Boothuis de Polle, maar de hoofdkleur is per verblijf verschillend. Omdat de Hoeve in een bosrijke omgeving staat, heeft dit huis groen als hoofdkleur gekregen. En bij Finca La Distancia, wat een vakantiehuis in Valencia is, heb ik gekozen voor een warme aardetint dat je aan de zon en de terracotta stenen doet denken. 

DRUKWERK

Naast alle logo’s en brandbooks die ik gemaakt heb, heb ik ook voor elk huis een visitekaart gemaakt. Als eigenaar van zoveel verschillende vakantiehuizen, wil je natuurlijk aan je gasten laten weten dat je meer huizen hebt dan alleen die ene waar zij zijn blijven slapen. Daarom komen alle andere huizen ook terug in het ontwerp van deze visitekaarten.

Jessica heeft voor ons het logo ontwikkeld van ons nieuwe vakantie huis in Ossenzijl. De contacten verliepen soepel en snel en haar manier van aanpak is concreet en leidend. Hierdoor was het resultaat heel mooi en zijn wij super tevreden en hebben wij inmiddels ook opdracht gegeven om voor de andere locaties een vergelijkbaar logo te ontwikkelen. Helemaal Top!!

Theo Dirksen
Boothuis de Polle

Benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen?