VERSIERD

Deze te gekke sieraden en accessoire winkel in het centrum van Alkmaar bestond net een paar maanden, toen ik in contact kwam met de eigenaresse van het bedrijf. Alles in de winkel stond eindelijk op zijn plaats en ze was toe aan de volgende stap in haar bedrijf. En die eerste stap is natuurlijk een logo.

Het moest een minimalistisch logo worden, met een chique uitstraling die je een beetje doet denken aan Parijs. Dit is namelijk de stad waar de sieraden van Versierd allemaal vandaan komen. 

Met dit in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan voor Versierd. Het is een logo geworden dat met en zonder ondertitel gebruikt kan worden. Al snel werd er een sticker gemaakt van het logo en op de ramen van de winkel gehangen.

SOCIAL MEDIA

Maar dit was niet het enige wat ‘de volgende stap’ inhield. Er waren namelijk nog geen Social Media Kanalen voor Versierd aangemaakt. In het begin schoot ik zelf wat foto’s om online te plaatsen, maar uiteindelijk hebben we de handen ineengeslagen met een fotograaf om content te maken voor Versierd. Op Instagram zie je dat ik gebruik maak van witte kaders. Dit heb ik gedaan zodat de foto’s qua kleuren niet met elkaar zouden botsen. Ook was de vraag of het logo in foto’s verwerkt kon worden, en het kader bleek hiervoor de perfecte plek.

In twee jaar tijd zijn er 2200 volgers bij gekomen op de social media kanalen van Versierd, gecreëerd op een natuurlijke manier en dus zonder advertenties of sponsored posts.

GIFS

Om de online branding van Versierd helemaal compleet te maken heb ik op verzoek van de volgers ook ‘Versierd GIF’s’ gemaakt. Met deze gifjes kan gewezen worden naar nieuwe sieraden die gekocht zijn of kunnen andere stories Versierd worden.

DRUKWERK

Naast dat ik veel online bezig ben voor Versierd, maak ik ook veel drukwerk voor ze. Zo heb ik visitekaartjes gemaakt, cadeaubonnen, sieradenkaarten (hier worden sieraden aangehangen als ze worden ingepakt) en stickers (om cadeautjes mee dicht te maken). Daarnaast heb ik samen met Versierd een eigen ansichtkaarten-lijn gemaakt die klanten mee kunnen sturen of geven als ze sieraden cadeau geven. Om het af te maken wordt dit alles ook nog eens weggedragen in een Versierd tas.

WEBSHOP

Na 5 jaar lang de grafisch vormgever, social media manager en de stylist te zijn geweest voor Versierd was het tijd voor de volgende uitdaging: het maken van een webshop. Alle sieraden moesten op een andere manier gefotografeerd worden dan dat we voor de socials al deden. Om alles goed terug te vinden moesten we goed kijken naar de categorieën en filters voor de producten. De uitstraling van de webshop moest als volgt worden: overzichtelijk, minimalistisch en elegant. Benieuwd naar het eindresultaat? Neem dan zeker een kijkje: 

“De samenwerking met Jessica is begonnen toen ik een logo nodig had en zodoende is onze prettige samenwerking begonnen. Inmiddels maakt zij alle grafische designs voor mij zodat ik het hele jaar door een perfecte huisstijl heb voor mijn winkel. Naast het beheren van mijn social media accounts is zij de styliste op de shoots voor mijn winkel en is zij dé aangewezen persoon om aan te voelen waar mijn doelgroep voor valt. Door het totaal plaatje van Jessica heb ik binnen enkele maanden honderden volgers erbij gekregen op mijn social media accounts zonder te adverteren!”
Gabriëlle Koomen
Versierd

Benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen?