VERSIERD

Deze te gekke sieraden en accessoire winkel, in het centrum van Alkmaar, bestond net en paar maanden toen ik in contact kwam met de eigenaresse van dit bedrijf. Alles in de winkel stond eindelijk op zijn plaats en was toe aan de volgende stap in haar bedrijf. En die eerste stap is natuurlijk een logo.

Het moest een minimalisme logo worden, dat een chique uitstraling had en dat je een beetje doet denken aan Parijs. Dit is namelijk de stad waar de sieraden allemaal vandaan komen. 

Met dit in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan voor Versierd. Het is een logo geworden dat met en zonder ondertitel gebruikt kan worden. Al snel werd er een sticker gemaakt van het logo en op de ramen van de winkel gehangen.

SOCIAL MEDIA

Maar dit was niet het enige dat ‘de volgende stap’ inhield. Er waren namelijk nog geen Social Media Kanalen aangemaakt. In het begin schoot ik zelf wat foto’s om online te plaatsen, maar uiteindelijk hebben we een fotograaf in de armen geslagen om content te maken voor Versierd. Op Instagram zie je dat ik gebruik maak van witte kaders. Dit heb ik gedaan zodat de foto’s qua kleuren niet met elkaar zouden botsen. Ook was er een vraag of haar logo er in verwerkt kon worden, en het kader zorgde er voor dat dit een perfecte plek daarvoor werd.

In twee jaar tijd zijn er 2200 volgers bij gekomen en dit is gecreëerd op een natuurlijke manier en dus zonder advertenties of sponsored posts.

GIFS

Om de online branding van Versierd helemaal compleet te maken heb ik op aanvraag van de volgers ook ‘Versierd GIF’s’ gemaakt. Met deze gifjes kan er gewezen worden naar de nieuwe sieraden die gekocht zijn. Of kunnen de stories versierd worden.

DRUKWERK

Naast dat ik veel online bezig ben voor Versierd, maak ik ook veel drukwerk. Zo heb ik visitekaartjes gemaakt, cadeaubonnen, sieradenkaarten (hier worden de sieraden aangehangen als ze worden ingepakt) en stickers (om de cadeautjes mee dicht te maken). Daarnaast heb ik samen met Versierd een eigen kaarten lijn gemaakt zodat mensen die mee kunnen sturen of geven als ze de sieraden cadeau geven aan iemand. Dit alles wordt ook nog is gestopt in een Versierd tas. 

De samenwerking met Jessica is begonnen toen ik een logo nodig had en zodoende is onze prettige samenwerking begonnen. Inmiddels maakt zij alle grafische designs voor mij zodat ik het hele jaar door een perfecte huisstijl heb voor mijn winkel.
Naast het beheren van mijn social media accounts is zij de styliste op de shoots voor mijn winkel en is zij dé aangewezen persoon om aan te voelen waar mijn doelgroep voor valt.
Door het totaal plaatje van Jessica heb ik binnen enkele maanden honderden volgers erbij gekregen op mijn social media accounts zonder te adverteren!
Gabriëlle Koomen
Versierd

Benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen?