SILENT DISCO NOX

Silent disco, wie wordt daar nou niet vrolijk van? Nou, de eigenaren van Silent Disco NOX. Wel van de muziek hoor, maar niet van hun eigen huisstijl. Na een jaar lang met hun eigen logo aan de slag te zijn geweest, misten ze nog steeds wat. Ze wilden de sfeer van het dansen, de muziek en het feest proberen over te brengen in hun huisstijl. Zelf omschreven ze het als: een soort strakke retro stijl met een knipoog.” 

Dus ik ben voor Silent Disco NOX aan de slag gegaan. Het uiltjevan het logo bleef en voor de rest was ik vrij om hun complete huisstijl te re-branden. Om het herkenbaar te houden voor de klanten van NOX heb ik het logo niet te veel veranderd, maar vooral gespeeld met de kleuren.

BRANDBOOK

Wanneer mensen mij vragen om een logo te maken, is dit niet het enige wat zij van mij ontvangen. Een logo op zichzelf is als een zwembad zonder water, helemaal niks dus. Bij een logo hoort een branding, een huisstijl. De huisstijl is de visuele identiteit van je merk of bedrijf. Hier vallen verschillende dingen onder, namelijk: je logo, het kleurenschema en de typografie.

Silent Disco NOX gaf aan dat ze absoluut geen lieflijke, pastelachtige of naturelachtige kleuren wilden. Ook werken veel concurrenten van ze met roze en/of blauw en daarom wilde ze die kleuren ook liever niet terug zien in hun branding. Dus wat heb ik gedaan? Knal paars laten verlopen naar oranje, waardoor er een extra felle roze ontstaat. Iets wat stiekem net voelt als het verspringen van discolichten.

TEMPLATES

Nadat ik de branding van Silent Disco NOX had gemaakt, vroegen ze me of ik templates voor hun Social Media wilde maken. Dat wilde ik wel! Maar, wat voor content ze precies wilden gaan plaatsen, dat konden ze me nog niet goed vertellen. Dus zijn we samen gaan brainstormen en al snel kwamen we uit bij de herkenbaarste fun-factor van silent disco: het meezingen van muziek. Quotes uit hitjes konden dus niet ontbreken en guilty pleasures ook zeker niet! Naast de post-templates heb ik deze verschillende templates ook in stories formaat gemaakt.

GIFS

Om de online branding helemaal compleet te maken, moesten er natuurlijk ook custom made Silent Disco NOX gifs komen. Deze worden niet alleen op de Instagram Stories gebruikt, maar ook voor op de website. Omdat een terugkomend thema “guilty pleasures” is in het verhaal van NOX, kon een gifje hiervan ook zeker niet ontbreken.

ICONS

Silent Disco zonder muziek, dat kan natuurlijk niet. Maar iedereen kent de struggle, ruzie maken over wie de DJ mag spelen op een feestje. Silent Disco NOX is deze ruzie voor. Ze hebben kant-en-klare playlists gemaakt op Spotify, voor ieder wat wils! Voor deze playlists wilden ze graag covers hebben, in dezelfde stijl als de covers die ik al had gemaakt voor de Instagram Highlights. 

Ik zou Jessica aan iedere (startende) ondernemer aanraden. Zij heeft in korte tijd een mooie nieuwe huisstijl en templates ontwikkeld voor onze instagram. Ze dacht mee en kwam met passende en originele ideeën. Het proces gaat snel en de communicatie is supergoed!

Salome Slosser
Silent Disco NOX

Benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen?