SOCIAL MEDIA MANAGER

Het leven als ondernemer kan al druk genoeg zijn. En dan moet je ook nog eens de Social Media van je bedrijf bijhouden, daar heb je soms toch helemaal geen tijd voor of zin in. Dit en meer hoor ik vaak van mijn opdrachtgevers. Daarnaast hoor ik vaak dat het lastig is om consistent te posten en om telkens maar weer met nieuwe content te komen.

Om deze redenen ben ik Social Media Manager voor een aantal bedrijven (geweest). Wat dan nou precies inhoudt? Elke week plaats ik drie posts op je Instagram, inclusief de juiste caption en hashtags. Hetzelfde doe ik op Facebook, maar dan twee posts per week. Verder reageer ik (soms in overleg met jou) op comments die geplaatst worden en zorg ik ervoor dat er altijd stories te zien zijn op je profiel.

Wil je hier meer over weten?

 

The Good Roll

Voor ik begon met het overnemen van de Social Media van The Good Roll, zag je dat ze online een beetje in een identiteitscrisis zaten. Ze zijn een bedrijf dat strijdt voor een betere wereld, maar willen tegelijkertijd niet al te serieus over komen. Deze twee dingen werden door elkaar geplaatst op hun socials. Er zaten informatieve posts tussen, maar ook weer hele grappige. Ik heb voor wat structuur gezorgd.

In de afbeelding zie je aan de rechterkant alle prints van de wikkels met quotes, om de fun op de pagina te houden. In het midden vind je informatieve posts. Aan de linkerkant zie je foto’s die volgers maken wanneer zij de rollen ontvangen. Omdat The Good Roll een groot en internationaal bereik heeft, is er genoeg beeld door alle foto’s die worden gemaakt van deze vrolijke rollen.

Versierd

Deze te gekke sieradenwinkel in het centrum van Alkmaar bestond net een paar maanden toen ik in contact kwam met de eigenaresse. Ze had zelf totaal nog niet nagedacht over wat ze precies wilde laten zien op haar Social Media kanalen. Ik heb de handen ineen geslagen met een fotograaf om samen met hem de content te schieten voor de socials. Ik verzorgde hierbij de styling van de foto’s. 

Op Instagram maak ik gebruik van witte kaders. Dit heb ik gedaan zodat de foto’s qua kleuren niet met elkaar zouden botsen. Ook was de vraag of het logo in de foto’s verwerkt kon worden, en het kader bleek hiervoor de perfecte plek.

Bake my Day

Amsterdam zit vol met leuke koffietentjes en lunchrooms. Bake my Day is er daar één van. Zij hebben meerdere vestigingen verspreid over de stad zitten. Toeristen en voorbijgangers wisten deze koffie zaak wel te vinden maar online klikten mensen voorbij of wisten zij Bake my Day niet eens te vinden. Er is bij Bake my Day zo veel lekkers, dat dat eigenlijk te zonde voor woorden is.

Daarom ben ik samen met een fotograaf foto’s gaan maken zodat er een goede beeldbank ontstond voor de Socials. Deze foto’s, in combinatie met grappige en herkenbare quotes, werd dan ook leidend voor de feed van dit bedrijf. 

Wil jij ook graag je beeldbank aanvullen voor je bedrijf, klik dan hieronder voor meer informatie.

Coco&Cici

Coco&Cici is een beddengoed merk dat duurzaamheid hoog heeft zitten. Want als het product niet alleen goed is voor de mens, maar ook voor het milieu, dan slaap je vast nóg lekkerder. Dit doen ze door beddengoed te maken van Tencel of van bamboe. Deze duurzame, luxe, maar ook toegankelijke standpunten wilden ze graag terug laten komen op hun socials. Naast het delen van producten wilde Coco&Cici de volger ook graag een stukje bewustwording meegeven. Dit doen ze bijvoorbeeld door slaaptips te plaatsen, over voeding te informeren, maar ook hoe je je interieur zo relaxed mogelijk maakt, alles om je slaapritme te bevorderen.

De strategie die ik heb toegepast op de social media van Coco&Cici is dat ik in elke ‘rij’ het volgende laat terugkomen: eigen beeldmateriaal met informatie over het product, prachtige locatie/slaapkamer inspiratie waar je bij weg kan dromen, en een post met een tip of een reminder. Door de kleuren neutraal te houden, vormt het al snel één geheel.

Wil je je Socials zelf blijven beheren, maar kan je wel wat hulp gebruiken door middel van templates? Ook daarmee kan ik je bedrijf helpen! Klik hieronder om te lezen hoe.