THE GOOD ROLL

“The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, dit is zo’n 32% (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier.

Schrikbarende cijfers als je het ons vraagt. Zo schrikbarend dat ze ons hebben geïnspireerd tot het ontwikkelen van The Good Roll; een initiatief waarmee we beide problemen willen aanpakken. Een uniek Nederlands win-win concept: een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier, waarmee we in samenwerking met onze foundation & Simavi met een deel van onze opbrengsten zoveel mogelijk mensen toegang willen geven tot veilige en schone toiletten.”
– The Good Roll

SOCIAL MEDIA

Voordat ik begon met het overnemen van de Social Media van The Good Roll, zag je dat ze online een beetje in een identiteitscrisis zaten. Ze zijn namelijk een bedrijf dat strijd voor een betere wereld, maar willen niet al te serieus over komen. Deze twee dingen werden door elkaar gehaald op hun socials en alles werd door elkaar geplaatst. Er zaten informatieve posts tussen, maar ook weer hele grappige. Ik heb voor wat structuur gezorgd.

Aan rechterkant zie je alle prints van de wikkels met quotes, om de fun op de pagina te houden. In het midden vind je informatieve posts. En aan de linkerkant zie je foto’s die volgers maken wanneer zij de rollen ontvangen. Omdat The Good Roll een groot en internationaal bereik hebben, hebben zij genoeg beeld van alle foto’s die worden gemaakt van deze vrolijke rollen. 

GIFS

The Good Roll is fun, energiek en vrolijk, en dit zijn dezelfde woorden die gebruikt worden om een GIF te beschrijven. Daarom heb ik ook tientallen GIF’s gemaakt die worden gebruikt in de nieuwsbrief die er maandelijks uit gaat, en voor op Instagram Stories. Eens in de zoveel tijd vraag ik de volgers via een poll in de stories, wat voor een gifjes zij willen zien/gebruiken en deze maak ik dan. Op deze manier blijft er interactie met de doelgroep maar zijn er gifjes die daadwerkelijk gebruikt worden. 

VERAKKINGS ONTWERP

Naast dat ik veel online bezig ben voor The Good Roll, ben ik ook veel bezig met de branding van het bedrijf. Zo ontwerp ik elk kwartaal een nieuwe collectie van de WC-rollen. Een collectie bestaat uit 6 verschillende ontwerpen van de wikkels, die ik illustreer. Elk kwartaal heeft zo zijn eigen thema. In winter maand heb ik bijvoorbeeld speciaal een kerst editie gemaakt. 

The Good Roll verkoopt niet alleen wc papier, maar ook tissues en binnenkort keukenpapier. Hier heb ik ook alle ontwerpen voor geïllustreerd/gemaakt.

RECLAME UITINGEN

Momenteel ben ik hun vaste freelance vormgever en kloppen ze voor alle designopdrachten aan mijn deur. Zo maak ik ook flyers en stickers die de mensen bij hun pakket krijgen. Ook heb ik wikkels voor bedrijven gemaakt en heb ik buitenreclame voor The Good Roll gemaakt. 

Jessica is onze pattern-queen! Ze is flexibel, snel en bereid om last minute opdrachten aan te pakken wanneer dat zo loopt. Daarbij is Jessica ongelofelijk creatief en voelt ze echt als een asset van ons team. Wij en onze rollers worden altijd blij van haar en haar designs. Thanks Jesssss!!

Josephine Vlierboom
The Good Roll

Benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen?