THE GOOD ROLL

“The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, dit is zo’n 32% (!) van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier.

Schrikbarende cijfers als je het ons vraagt. Zo schrikbarend dat ze ons hebben geïnspireerd tot het ontwikkelen van The Good Roll; een initiatief waarmee we beide problemen willen aanpakken. Een uniek Nederlands win-win concept: een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier, waarmee we in samenwerking met onze foundation & Simavi met een deel van onze opbrengsten zoveel mogelijk mensen toegang willen geven tot veilige en schone toiletten.”
– The Good Roll

SOCIAL MEDIA

Voordat ik de Social Media van The Good Roll overnam, zag je dat ze online een beetje in een identiteitscrisis zaten. The Good Roll is een bedrijf dat strijdt voor een betere wereld, maar niet al te serieus wil over komen. Deze twee waarden werden door elkaar gehaald op de sociale kanalen, alles werd door elkaar geplaatst. Er zaten informatieve posts tussen, maar ook weer hele grappige. Ik heb voor wat structuur gezorgd.

In de afbeelding zie je aan de rechterkant alle prints van de wikkels met quotes, dit om de fun waar The Good Roll zo voor staat op de pagina te houden. In het midden vind je informatieve posts. Als laatste zie je aan de linkerkant foto’s die volgers maken wanneer zij de rollen hebben ontvangen. Dankzij het grote en internationale bereik van The Good Roll is er genoeg beeld van deze vrolijke rollen. 

GIFS

The Good Roll is fun, energiek en vrolijk, en dit zijn dezelfde woorden die gebruikt worden om een GIF te beschrijven. Om deze reden heb ik tientallen GIF’s gemaakt die The Good Roll gebruikt in hun maandelijkse nieuwsbrief, en voor op Instagram Stories. Eens in de zoveel tijd vraag ik de volgers via een poll in de stories wat voor een gifjes zij willen zien/gebruiken en deze maak ik dan. Op deze manier blijft er interactie met de doelgroep en zijn er gifjes die daadwerkelijk gebruikt worden. 

VERAKKINGS ONTWERP

Naast dat ik veel online bezig ben voor The Good Roll, ben ik ook veel bezig met de branding van het bedrijf. Zo ontwerp ik elk kwartaal een nieuwe collectie van de WC-rollen. Een collectie bestaat uit 6 verschillende ontwerpen van de wikkels, die ik illustreer. Elk kwartaal heeft zo zijn eigen thema, in de winter maanden heb ik bijvoorbeeld speciaal een kerst editie gemaakt. 

The Good Roll verkoopt niet alleen wc papier, maar ook tissues en binnenkort keukenpapier. Hier heb ik ook alle ontwerpen voor geïllustreerd/gemaakt.

RECLAME UITINGEN

Momenteel ben ik The Good Roll’s vaste freelance vormgever en kloppen ze voor alle designopdrachten bij me aan. Zo maak ik ook flyers en stickers die de mensen bij hun pakket krijgen. Ook heb ik speciale wikkels voor bedrijven gemaakt en heb ik buitenreclame voor The Good Roll ontwikkeld.

“Jessica is onze pattern-queen! Ze is flexibel, snel en bereid om last minute opdrachten aan te pakken wanneer dat zo loopt. Daarbij is Jessica ongelofelijk creatief en voelt ze echt als een asset van ons team. Wij en onze rollers worden altijd blij van haar en haar designs. Thanks Jesssss!!”

Josephine Vlierboom
The Good Roll

Benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen?