FITVITAMINES

Yesss, you did it. Je start je eigen bedrijf. Waar moet je dan beginnen, waar liggen de prioriteiten en hoe krijg ik klanten. Om kosten te besparen flans je zelf een logo in elkaar en daar ben je eerst trots op. Maar in de loop van de maanden en soms jaren kom je erachter dat je de boel moet professionaliseren. De laatste tijd zijn er veel bedrijven die bij mij aankloppen voor een rebranding, een nieuwe frisse wind door hun desingersjasje. En dat is wat FitVitamines ook wilde. 

BRANDBOOK

Wanneer mensen mij vragen om een logo (of branding) te maken, is dit niet het enige wat zij van mij ontvangen. Een logo op zichzelf is als een zwembad zonder water, helemaal niks dus. Bij een logo hoort een branding, een huisstijl. Dit is een visuele identiteit van je merk/bedrijf en hier vallen verschillende onderwerpen onder, namelijk: je logo, het kleurenschema en de typografie.

De eigenaar van FitVitamines gaf aan dat de huisstijl een unisex uitstraling moest hebben. Dit omdat veel concurrenten zich richten op vrouwen en zij hierin anders wilde zijn. Een frisse, natuurlijke uitstraling, dat is wat ze wilde. Clean en simpel maar zeker niet saai! Groen zat al wel in hun eerdere logo, maar deze heb ik net wat frisser gemaakt en wat andere tinten bij gevoegd om wat meer afwisseling te creëren. 

TEMPLATES

Nadat de branding van FitVitamines stond als een huis, werd mij ook gevraagd of ik mee wilde denken voor hun Social Media. Tot nu waren zij namelijk nog niet actief op de Socials omdat zij niet goed wisten hoe ze informatie over de voedingssupplementen, tips & tricks over een goede levensstijl en recepten moesten delen. We hebben samen gebrainstormd over wat voor een soort content haalbaar is en wat voor een soort topics ze standaard terug willen laten komen en hier heb ik naast de post-templates ook verschillende templates voor in de stories gemaakt. 

HIGHLIGHTS

Bij het maken van templates horen natuurlijk ook de covers van de hoogtepunten van Instagram. Want het is voor volger altijd fijn om over bepaalde topics iets terug te kunnen lezen. Bijvoorbeeld de recepten, de behind the scenes (hoe de producten onder andere gemaakt worden) en de Feit/Fabel rubriek.

CONTENT CREATING

Goed, dan heb je een nieuwe branding en een hele hoop templates… En dan? Je hebt content nodig. En ook daar kan ik je bij helpen. Om de frisse, natuurlijke en simpele (maar absoluut niet saaie!) uitstraling van Fitvitamines goed weer te geven heb ik ervoor gekozen om met de styling niet over the top te gaan. 
Kleine fun-fact, zie je de thank you card op de foto? Yesss, ook die heb ik gemaakt! 

Jessica heeft goed oog voor detail, werkt heel snel, is creatief en geeft continu updates. Ook heel prettig is dat ze meedenkt met alles, ook dingen die niet bij vormgeving horen. Ze vindt het gewoon leuk om te doen en dat merk je. Kan de samenwerking en resultaten iedereen aanraden!

Menno Schaefer
FitVitamines

Benieuwd naar wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen?